MEER ENERGIE

Detoxen is niet meer of minder dan je lichaam ontdoen van giftige stoffen. Een aanzienlijk deel van onze energie wordt gebruikt om voedsel te verteren. De ‘after dinner dip’ is een bekend verschijnsel en na een stevige lunch is vaak een straffe espresso nodig om weer scherp te worden. Door je lichaam te reinigen, rust te gunnen en goed te voeden, merk je dat je energieniveau stijgt. Daarmee nemen klachten af en neemt het zelfgenezend vermogen van je lichaam toe.

Goede voeding: raw food

Raw food is ‘levend’ voedsel, met planten als basisbestanddeel. Het is onbewerkt en wordt niet boven 42 graden Celsius verwarmd. Want bij verdere verhitting worden de meeste enzymen en voedingsstoffen afgebroken wat nauwelijks nog rendement oplevert voor je gezondheid.

Als je rauw voedsel eet neem je de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft optimaal op.

Raw food bestaat uit groenten, vruchten, zaden, granen en noten. Dierlijke producten zijn uitgesloten. Dat lijkt tal van beperkingen met zich mee te brengen, maar niets is minder waar. De mogelijkheden zijn eindeloos en zonder uitzondering voedzaam. Het consumeren van voedsel in zijn oorspronkelijke vorm geeft een ongekende smaaksensatie. En zeker zo belangrijk: het draagt in hoge mate bij aan een betere balans tussen je geest en lichaam.